Najsmešnije i najbesmislenije izjave u istoriji

smesne izjave

 

Neke stvari pojedinci jednostavno nisu mogli da predvide. Zato se danas slatko smejemo nekim izjavama koje su ostale upamćene.

,,Mislim da na svetu može da se proda maksimalno pet kompjutera.” (Tomas Votson, predsednik IBMa, 1943.)

,,Ne postoji ni jedan razlog zašto bi neko želeo kompjuter u kući.”(Ken Olson, predsednik i osnivač kompanije Digital Equipment Corp., 1977.)

,,640k je više nego dovoljno za bilo kog korisnika”.(Bil Gejts, 1981)

,,Telefon ima suviše mana da bi se ozbiljno razmatrao kao oblik komunikacije. Taj aparat je, za nas, potpuno nevažan (Western Union, unutrašnje saopštenje, 1876.)

,,Bežična muzička kutija nema nikakvu komercijalnu vrednost. Ko bi plaćao za poruke poslate svima?” (Saradnici Dejvida Sarnofa, kao odgovor na njegov predlog da se investira u radio, 1920.)

,,Mada bi televizija tehnički i teorijski bila moguća, komercijalno i finansijski je totalno neisplativa” (Li Di Forest, investitor)

,,Drago mi je što će Klark Gejbl da propadne ovom ulogom, a ne ja.”(Geri Kuper, nakon što je odbio ulogu u čuvenom filmu “Prohujalo sa vihorom”)

,,Ne sviđa nam se njihov zvuk, a ionako gitarska muzika izlazi iz mode.”(Decca Recording Co, izdavačka kuća, odbijajući Bitlse, 1962.)

“Otišli smo u Atari i rekli: “Imamo neke fantastične ideje, šta mislite da nas finansirate? Ili ćemo da vam ih damo. Dajte nam platu, i mi ćemo da radimo za vas na tom projektu.” Nisu pristali. Onda smo otišli u Hewlett-Packard, a oni su rekli: “Hej, ne trebate nam. Čak nemate ni fakultet”… “(Stiv Džobs, osnivač kompanije “Apple”, pokušavajući da zainteresuje Atari i HP za njegov i Voznijakov lični računar.)

,,Ne vidim ni jedan razlog zašto bi ova knjiga trebalo da uzdrma bilo čija religiozna ubeđenja ” (Čarls Darvin, povodom izdavanja svoje revolucionarne knjige “Poreklo vrsta”, 1869.)

,,Sa preko 50 automobila stranih konkurenata, japanska auto industrija nema šanse da zauzme veći deo američkog tržišta “(Business Week, 2. avgust, 1968.)

,,Mi smo izgleda prvi i, bez sumnje, poslednji posetioci ovog neprofitabilnog mesta ” (Narednik Džozep Ivez, nakon posete Velikog Kanjona, 1861.)

,,Bušiti zbog nafte? Mislite, bušiti zemlju da bi došli do nafte!? Vi ste ludi! ” (Radnici kojima je Edvin L. Drejk pokušao da predstavi svoj projekat naftnih bušotina, 1859.)

,,Ne postoji ni najmanji nagoveštaj da je nuklearnu energiju moguće obuzdati. To bi značilo da bi atome mogli da cepamo po volji ” (Albert Ajnštajn, 1932.)

,,Atomska bomba nikad neće eksplodirati. To vam kažem kao stručnjak za eksplozive” (Admiral Vilijem Lehju, komentarišući američki projekat atomske bombe).

,,Avioni su interesantne igračke, ali bez nekog vojnog značaja “(Maršal Ferdinand Fos, francuski profesor strategije u “Ecole Superieure de Guerre”.)

,,Veći avion je nemoguće napraviti” (Boingov inžinjer, nakon prvog leta aviona Boing 247, dvomotornog aviona za 10 ljudi)

,,Bolje da učiš za sekretaricu, ili da se udaš!” (Agencija za manekene, odbijajući Merilin Monro 1944. godine.)

,,Trebalo bi da se vratite vožnji kamiona” (Organizator koncerata, otpuštajući Elvis Prislija 1954. godine.)

,,Zaboravite na to. Nijedan film iz Građanskog rata rata nikada nije zaradio ni prebijene pare.” (MGM direktor, savetujući da se ne investira u film “Prohujalo sa vihorom”)

,,Stigao sam, ne samo gde ni jedan čovek pre nije bio, nego i najdalje što će ljudski rod ikad stići” (Kapetan Kuk, na putu za Pacifik)

Add Comment